Despre Asociatia ECOTIC

Asociatia ECOTIC  (www.ecotic.ro)  este  o  organizatie  non-profit  infiintata  de  producatorii  si importatorii  de  echipamente modul 10 ani a-01
electrice  si  electronice  pentru  a  prelua  si  duce  la  indeplinirea responsabilitatilor acestora privind colectarea, reciclarea, valorificarea si eliminarea nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Actionam in numele a peste 540 de producatori printre care: Samsung, HP, IBM, Metro, Altex, Romtelecom, Dedeman si multi altii.

Viziunea Asociației ECOTIC este de a crea o comunitate care constientizeaza problema deseurilor, care participa activ la colectarea si reciclarea corecta a deseurilor electrice si electronice, dar si a deseurilor de baterii portabile si acumulatori (DBA), totul pentru un mediu curat.

Peste 200 de campanii de colectare si constientizare dezvoltate la nivelul tarii de la infiintarea asociatiei pana in prezent, au purtat semnatura ECOTIC.

In colaborare cu autoritatile locale, in cei 10  ani de activitate, am desfasurat campanii de colectare pe tot teritoriul Romaniei, in orase ca Bacau, Cluj- Napoca, Iasi, Botosani. Mecanismul campaniilor a urmarit intotdeauna atat latura de constientizare DEEE, reprezentata prin activitati de informare (distribuire pliante, spot-uri radio) cat si latura de colectare DEEE sustinuta de amplasarea punctelor de colectare temporare semnalizate corespunzator.