Prima etapa a programului „Zilele Eco in Scoala ta!” si-a desemnat castigatorii

Prima etapă a campaniei ECOTIC „Zilele ECO în Școala ta!” s-a incheiat. Parte a Caravanei ECOTIC, această campanie de conștientizare este adresata elevilor, părinților acestora și profesorilor din instituțiile de învățământ cu clase gimnaziale.  Mesajul privind necesitatea colectării și reciclării corecte a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) a ajuns în 104 școli din 23 de orașe din toată țara, fiind implicați peste 50.000 de elevi. Toate școlile au fost înscrise într-un concurs distractiv și util, iar juriul a desemnat câștigătorii. Au fost colectate 20,1 tone DEEE și 2.25 tone deșeuri de baterii și acumulatori portabili.

 

Pornită în noiembrie 2014, prima etapă a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!” s-a încheiat odata cu anul școlar, în iunie 2015. Parte din proiectul Caravana ECOTIC, această campanie și-a propus de la bun început obiective foarte clare și usor de monitorizat: atingerea unui număr cât mai mare de școli, și deci a unui public sensibil la acțiuni de educare (elevii), organizarea de acțiuni de eco-educație și conștientizare și finalizarea acestora cu acțiuni concrete de colectare de deșeuri electrice și electronice și baterii uzate și acumulatori. Pentru ca totul să fie cât mai distractiv și interactiv, școlile au fost înscrise într-un concurs; în funcție de nivelul de mobilizare și rezultatele obținute, cele mai eco-harnice scoli aveau sa fie premiate. Caravana ECOTIC este un proiect co-finanțat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

 

ECOTIC anunță cu bucurie, nu numai câștigătorii acestui concurs, ci și amploarea implicării elevilor, profesorilor și parintilor la nivel national. Alături de echipa ECOTIC și de Ecoterrian, micuțul nostru prieten cu inimă mare, au fost peste 50.000 de elevi din 104 scoli. Ajutați de profesorii și părinții lor, elevii au învățat despre colectarea și reciclarea corectă, despre mediu și protejarea acestuia, destre utilizarea responsabilă a resurselor planetei, au muncit la curățenia școlii și a cartierului lor, au plantat copaci și plante și au creat după puteri – eseuri, picturi sau materiale audio-video.

În această etapă a campaniei „Zilele ECO în școala ta!” au fost colectate peste 20 tone DEEE și peste 2 tone deșeuri de baterii și acumulatori portabili.

 

ECOTIC și partenerii proiectului „Caravana ECOTIC” sunt convinși ca toate activitățile pe care elevii și profesorii le-au desfășurat în cadrul campaniei „Zilele ECO în școala ta!”, precum și toate eforturile depuse se vor traduce printr-un viitor mai curat datorită acțiunilor concrete, prietenoase cu mediul întreprinse atât de elevi, de familiile acestora, precum și de noi toți.

 

ECOTIC felicită pe toți și anunță cu mândrie cele trei școli premiante:

Locul I și o tabără eco pentru 20 de elevi – Școala Gimnazială „Carmen Sylva” din Iași, profesor coordonator Mariana Dinter;

Locul II și o tablă inteligentă – Liceul cu program sportiv din Botoșani, profesor coordonator Anca Toma;

Locul III și un videoproiector + sistem home cinema – Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman, profesor coordonator Poenaru Alexandra Georgiana.

 

 

Premiul cel mare, tabăra eco-montană “Dor de munte”, va avea loc în perioada 30 iunie – 5 iulie 2015, în localitatea Gura Râului (Mărginimea Sibiului), judeţul Sibiu. Activitățile propuse de către organizatori sunt diverse, cu mare interes pentru elevii de gimnaziu răsplatiți astfel pentru eforturile depuse PENTRU UN MEDIU CURAT! Drumeţii, orientare turistică, amenajarea unei tabere de corturi, seminarii tematice (marcaje turistice, plante ocrotite din Munţii Cindrel, Apa – sursa vieţii, primul ajutor, regulile muntelui), ECO ateliere, ateliere de creaţie si focul de tabară vor fi incluse în activitățile acestei tabere.

 

ECOTIC și partenerii Caravanei ECOTIC mulțumesc tuturor pentru contribuția inimoasă la formarea unei percepții corecte a noii generații în ceea ce privește protecția și îngrijirea mediului. Echipa ECOTIC începe pregătirile pentru următoarea etapă a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!”, care va începe în toamna acestui an.

NATURA ARE NEVOIE DE NOI!

 

Leave a comment